آموزش کاشت نهال سیب :
آموزش کاشت نهال سیب؛ از جمله فعالیت هایی است که هم می تواند جذاب باشد و هم سودآور. نه تنها یک کشاورز با زمینهای زراعی بزرگ میتواند مشغول به کاشت شود، حتی یک فرد عادی با داشتن باغچهای در باغ یا حیاطی کوچک نیز میتواند اقدام به کاشت نهال سیب، کند. البته فراموش نشود که هر نهال شرایط و ویژگیهایی دارد که برای به بار نشستن آن، باید تک تک آنها رعایت شود.
برای کاشت نهال سیب، خوب است بدانید که ارتفاع درخت بالغ سیب، 6 تا 9 متر نیز می رسد. ازدیگر نکاتی که به هنگام کشت این محصول باید بدانید این است که درخت سیب، در هنگام کشت، اندازه و شکل و تراکم شاخههایش با انتخاب ساقه زیرزمینی و روش برش آن تعیین میشود.
برگها در این درخت متناوب به رنگ سبز تیره و شکل تخم مرغی ساده با حاشیههای دندانهدار بوده و در زیر خود دارای کرک هستند. . اسپورها شاخههای کوتاهی با طول بین ۳ الی ۷ سانتیمتر بوده و در سال دوم در نوک شاخه، جوانههای زایشی تولید میکنند.
مشخصات نهال سیب :
درخت سیب؛ (با نام علمی: M. pumila) درختی از گروه گلسرخیان بوده و در سراسر دنیا به داشتن میوهای شیرین و گوشتی معروف است.کاشت درخت سیب؛ در همه جای دنیا به دلیل استفاده از میوه آن است. آسیای مرکزی را میتوان زادگاه این درخت نامید. در آن منطقه هنوز هم گونه وحشی این گیاه، مالوس سیورسی، یافت میشود. جالب است بدانید که در خیلی از مذاهب و فرهنگها، میوه سیب به عنوان میوهای با اهمیت مذهبی و اساطیری شناخته میشود. همانند فرهنگ خودمان که در هفت سین در هنگام نوروز قرار میگیرد.
برای کاشت نهال سیب، خوب است بدانید که ارتفاع درخت بالغ سیب، 6 تا 9 متر نیز می رسد. ازدیگر نکاتی که به هنگام کشت این محصول باید بدانید این است که درخت سیب، در هنگام کشت، اندازه و شکل و تراکم شاخههایش با انتخاب ساقه زیرزمینی و روش برش آن تعیین میشود.
برگها در این درخت متناوب به رنگ سبز تیره و شکل تخم مرغی ساده با حاشیههای دندانهدار بوده و در زیر خود دارای کرک هستند. اسپورها شاخههای کوتاهی با طول بین ۳ الی ۷ سانتیمتر بوده و در سال دوم در نوک شاخه، جوانههای زایشی تولید میکنند.
انواع روش کاشت سیب:
- بذر
- قلمه زنی
- خواباندن
- پاجوش
- پیوند
کاشت از طریق بذر:
در این روش شما باید ابتدا بذر سیب را تهیه کنید. خیلی راحت میتوانید خودتان این کار را انجام دهید. فقط لازم است میوه Apple tree، را به دو قسمت تقسیم کنید و دانههای درون آن را خارج کرده و در یک دستمال خیس قرار دهید. حال شما باید دستمال را درون یک پلاستیک گذاشته و به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کنید. وقتی دانهها شروع به جوانه زدن کردند، باید آنها را درون یک گلدان بکارید. آبیاری مرتب فراموش نشود.
-
کاشت روش قلمه زنی:
میتوان گفت این روش، راحتترین روش کاشت سیب، نسبت به دیگر روشها است. اگر بخواهید امر ریشه زایی را تسریع نمایید، در این روش میتوانید از هورمونهای ریشه زایی نیز استفاده کنید.
-
کاشت روش خواباندن:
در این روش قسمتی از شاخه گیاه، با ارتفاعی مناسب، در خاک کاشته میشود. ابتدا شما باید در خاک گودال ایجاد کنید و بعد شاخه را در آن قرار داده، سپس روی آن را با خاک مناسب و نرم بپوشانید. پس از گذشت مدت زمانی، شاخه ریشه دار شده و شما باید در این مرحله شاخه را از قسمتی که در خاک قرار دارد جدا کنید.
-
پرورش از طریق پاجوش:
این روش برای کاشت سیب نیز بسیار آسان است.. اگر اندازه پاجوشهای شما خیلی کوچک هستند، میتوانید برای کاشت از گلدان نیز استفاده کنید.
-
کاشت از طریق پیوند:
در روش پیوند باید یک شاخه از درخت سیب؛ را به عنوان پایه انتخاب کرده و به آرامی یک شکاف به شکل T انگلیسی بر روی آن ایجاد کنید. حال با پشت چاقوی پیوندزنی، پوست را بلند نموده و جوانه را در داخل آن قرار دهید. یادتان باشد که انتهای محل را با نخ پنبه و یا پوست درخت نارون ببندید. بعد از گذشت 10 تا 12 روز میتوان تشخیص داد که آیا پیوند شما موفقیت آمیز بوده است یا خیر.
آموزش کاشت نهال سیب
فاصلهی کاشت :
رعایت فاصله بین کاشت درختان سیب از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت رعایت نکردن فاصله مناسب، در زمان آبدهی، کوددهی و هرس درخت، با مشکلات زیادی رو به رو خواهید شد. پس یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در کاشت سیب، رعایت فاصله مناسب خواهد بود. به طور کلی میتوان گفت برای نهال میوه، فاصله درختان معمولا در حالت استاندارد 5 متر و فاصله ردیفها 8 متر است؛ ولی ایده آلترین حالت، 8 متر در 10 متر است.
فصل مناسب :
بهترین فصل ، فصل بهار است.
آیا پرورش درخت سیب در باغچه ممکن است؟
همانطور که پیشتر هم ذکر کردیم شما میتوانید در یک زمین زراعی بزرگ و یا حتی یک باغچه، کاشت درخت سیب، را انجام دهید
خاک مناسب رشد :
برای کاشت نهال سیب، لازم نیست خیلی نگران خاک آن باشید. زیرا این گیاه خیلی به خاک حساس نبوده و در تمام خاکها میتواند رشد کند. ولی در هر حال میتوان گفت که خاکهای سبک و متوسط خیلی برای این گیاه بهتر هستند. نکته مهم در رابطه با خاک نهال سیب این است که بافت خاک و همچنین قابل نفوذ بودن آن به هوا، در کیفیت میوه به شدت تأثیرگذار است. برای کاشت سیب، خاکهای شنی-رسی به خاکهای سنگین رسی یا زیاد سبک سنگلاخی و شنی ترجیح داده میشوند.
نحوهی آبیاری نهال :
میتوان گفت میزان آبیاری درختان سیب بر اساس تراکم و فاصله درختان از همدیگر متفاوت است. ولی به طور کلی مقدار آبی که روزانه برای هر درخت لازم است در حدود 25 تا 200 لیتر است.
دوره رشددرخت سیب؛ بین 5 تا 9 ماه است.. اگر آبیاری قطرهای را انتخاب میکنید، تعداد درختان سیب میتواند از 250 تا 1500 اصله در هکتار، تغییر کند.
قلمه زدن درخت؟
نحوهی کودهی :
بهتر است کود در پای درخت سیب؛ به طور مساوی و یکسان به صورت سطحی پخش شود. اگر رطوبت نسبی زمین بالا باشد و ریشهها عمیق باشند، تغذیه عمیق صورت میگیرد. درصورت امکان، مناطقی را که قبلاً با کودهای شیمیایی و یا حیوانی تقویت شدهاند، کوددهی نکنید.
بهترین کودها نیز عبارتند از: کود سوپر گرین، کود گرین پلنت، کود هاسکون M10 محصول، کود کالفومیت، کود کالفون گرین و کود کلبرون.
بیماری و آفات ؟
درخت سیب؛ از جمله محصولاتی است که در معرض خطر انواع بیماریها قرار دارد. به همین منظور در هنگام کشت نهال سیب، باید دقت کامل را به عمل بیاورید تا نهالی مقاوم و بذری قدرتمند را انتخاب کنید. برخی از رایجترین بیماریهای درخت سیب عبارتند از: لکه سیاه سیب (Apple Scab)، بیماری آتشک (Fire Blight)، لک چوب پنبهای (Cork Spot)، سفیدک سطحی (Powdery Mildew) و زنگ سیب (Rust).
چند نوع هرس داریم :
برای جلوگیری از پیری زودرس درخت، باید حتماً عمل هرس کردن، به موقع و به روشی صحیح انجام شود. درخت پیر، میوههایی ریز و نامرغوب تولید خواهد کرد.
زمستان، بهترین زمان برای هرس درخت سیب، است. در این زمان برگها ریزش کردهاند و شرایط مناسب است. یادتان باشد شاخهای را که میخواهید هرس کنید، کاملاً از انتها بریده و چیزی از آن در محل باقی نماند.
در سال اول کاشت درخت سیب؛ وقتی گیاه فقط یک ساقه طویل است، حین هرس باید تا حدود 80 سانتی متر اندازه ی آن باشد که آن را هرس نمایید، به دلیل اینکه ساقههای اصلی درخت سیب در زمستان دوم تشکیل خواهند شد. درخت سیبی، که فقط 5 سال دارد لازم نیست هرس شود و شما باید فقط ترکههای شاخهها را کم کنید تا از در هم رفتگی و انبوهی آنها جلوگیری به عمل آید. در انتها بدانید که برای درخت سیب، دو نوع هرس فرم و هرس باردهی وجود دارد و از نظر زمانی نیز هرس زمستانه و هرس تابستانه داریم.
انواع کاشت :
شامل سیب گلاب، سیب گالا، سیب قرمز لبنانی، سیب زرد لبنانی، سیب فوجی، سیب عباسی، سیب مربایی و سیب حیدرزاده که در بین اینها ارقام فوجی و لبنانی، وارداتی هستند.
خواص و ویتامینهای ؟
سیب میوهای لذیذ و پر ویتامین است. از جمله ویتامینهای موجود در این میوه، A، B1، B2، B3، B5، B6، B9، C، E و K است.
جمع بندی نهایی :
کاشت درخت سیب با توجه به محوبیت میوه ی آن در میان مردم، بسیار می تواند صرفه ی اقتصادی با خود به همراه داشته باشد.شما عزیزان می توانید جهت تمایل به خرید نهال سیب تنها با کلیک به روی اینجا به صفحه ی لیست انواع نهال سیب هدایت شود.
ارتباط با نهالستان :
شماره تماس مدیر : 09104101070 – 09306363005
شماره تماس دفتر فروش : 04445230022
شماره تماس کارشناس : 09143338362
شماره تماس مشاوره : 09104101070 – 09143338362