آموزش کاشت نهال آلبالو
آموزش کاشت نهال آلبالو، یکی از محبوب ترین کشت هایی است که در سرتاسر دنیا مورد استقبال کشاورزان و باغدران قرار می گیرد. میوه آلبالو نیز چون فروش بالایی دارد توانسته با ارائه سود بسیار زیاد در تمامی مزارع، به یک میوه پرفروش تبدیل گردد.
در این مقاله ما قصد داریم به طور کامل کاشت درخت آلبالو و جزئیات مربوط به آن را مورد بررسی قرار دهیم پس تا انتها همراه ما باشید تا دراینخصوص نکاتی را خدمت شما عزیزان مطرح سازیم.
نهالستان برگ سبز تصمیم دارد برای مشتریان گرامی آموزشات لازم را ارائه دهد . برای اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید .
مدیر : 09104101070 – 09306363005
دفتر : 04445230022
کارشناس : 09143338362
ویژگی های کاشت :
درخت آلبالو جز درختانی است که در فصل تابستان افراد زیادی به سراغ آن میروند. شکل میوههای این نهال بهطور کلی در حالت گرد قرار میگیرد. طعم میوههای نهال آلبالو ترش است و در مصارف روزانه نیز بسیار به کار میرود.
میوه آلبالو نیز به شکل خوشه ای و گوشواره ای است که بر روی شاخوبرگ گیاه ظاهر خواهد شد. البته این نهال دارای برگهای سبزرنگی است و شیارهای بسیار نازک را نیز در داخل خود قرار داده است.
کاشت درخت البالو
کاشت نهال آلبالو از طریق سه روش انجام می شود که عبارت اند از:
- کاشت از طریق بذر آلبالو
- کاشت از طریق پیوند نهال آلبالو
- کاشت از طریق پاجوش
روشهای کاشت آلبالو
- اولین شیوه برای کاشت درخت آلبالو بهصورت بذر است. در این بخش شما باید بذر را در داخل یک گلدان بکارید. نکته مهمی که باید در آغاز کار به آن توجه کنید این است که قبل از این که شاهد جوانهزدن نهال باشیم،
گلدان حامل بذر باید در حدود ۸ هفته در یک سرمای زمستانی، تحت یک محیط بسیار باکیفیت قرار گیرد. حتما گلدان مربوطه را در سرما قرار دهید تا شاهد نتیجه ی بسیار خوب باشید.
کاشت هسته ای :
- روش دوم کاشت نهال آلبالو که روش هسته نام دارد نیز بسیار موردتوجه کشاورزان قرار میگیرد. برای کاشت نهال های آلبالو در روش هسته، باید تمامی هستههای مربوط به آلبالو را از آنها خارج کرده، که حتی میتوانید آن ها را شستوشو دهید.
در بخش بعدی تمامی هستهها را در داخل بطری قرار دهید. همچنین ۲/۱ بطری مربوطه باید دارای خاک مرطوب باشد. روی تمامی هسته نیز باید خاک مرطوب و کود ریخته شود. در بخش بعدی باید بطریهای مربوطه در داخل یخچال و در معرض سرما قرار گیرند.
سپس میتوانید یک گودال ایجاد کنید، گودال مربوطه نیز باید از قبل آماده باشد. بعد از عمل کاشت، تمامی هستهها به دو ماه زمان برای جوانهزدن نیاز خواهند داشت. توجه داشته باشید که در تمام طول این دو ماه مهم، خاک نیز باید به طور کامل مرطوب باشد تا بههیچعنوان سفت نشود.
روش پاجوش :
- دو روش دیگر برای کاشت نهال آلبالو وجود دارند که به ترتیب به آن ها روش پاجوش و روش پیوندی می گویند. در روش پاجوش باید مقدار بسیار زیادی پاجوش در اطراف نهالهای آلبالو ایجاد گردد. همچنین باید از چند مدت قبل گودالهای زیادی نیز حفر شود.
دور تمامی پاجوشها باید بهقدری خالی شوند که بتوانیم آن ها را از بخشهای مربوط به ریشههای اصلی جدا کنیم و در داخل گودال تمامی آن ها را بکاریم. این روش جز روشهایی است که فقط برخی افراد در شرایط خاص جهت کاشت آلبالو از آن استفاده میکنند.
روش پیوندی :
- در روش پیوندی نیز باید دو مورد به نام زمان و برنامهریزی را برای کاشت نهال آلبالو در نظر بگیریم. بعد از ایجاد پیوند، کشاورز باید منتظر جوانهزنی بماند. در هنگام نزدیکشدن به فصل سرما نیز نهالهای بهدستآمده باید در داخل گودالهایی قرار گیرند که درگذشته توسط کشاورز به طور کامل حفر شدهاند. در این حالت زمان باردهی درخت نیز به طور کامل فرارسیده است.
اقلیم مناسب جهت پرورش:
بهترین زمان برای کاشت درختان آلبالو به چند مورد بستگی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم داشت:
- بررسی شرایط جوی و موقعیت جغرافیایی جهت تولید محصولات انبوه
- بررسی سرمای محیط بهطوریکه درخت آلبالو توانایی مقاومت در برابر سرمای محیط را داشته باشد.
در انتها نیز باید این مورد را خدمت شما بگوییم که کاشت نهال آلبالو باید در زمان پاییز انجام شود. در فارش یا مشاهده لیست قیمت انواع نهال آلبالو، روی عبارت (نهال آلبالو) کلیک کنید.
مهم ترین نکات کاشت :
یکی از مهمترین موارد در خصوص کلیه نهالها فاصله کاشت می باشد. در واقع فاصله کاشت به نهال کمک میکند تا به شیوهای بهتر در معرض تابش نور خورشید قرار گیرد.در خصوص نهال آلبالو نیز فاصله کاشت از ۶ متر شروع میشود و تا ۷.۵ متر نیز ادامه خواهد داشت.
تنظیم فاصله کاشت نیز بیشتر بر اساس تجربهای است که کشاورزان میتوانند از سایر نهالها به دست آورند تا در هنگام کاشت نهال آلبالو بهدرستی موارد مربوطه را تنظیم نمایند. همیشه برای درخت آلبالو در هنگام کاشت باید یک زاویه را نیز در میان کلیه نهالهای آلبالو در نظر بگیرید.
انجام این کار در واقع میتواند آب بیشتری را در هنگام آبیاری به کلیه نهالهای آلبالو برساند. همچنین باعث کاهش ازبینرفتن این نهال ها میشود. فقط نکتهای که باید بدانید این است که بههیچعنوان بیش از اندازه به درختان آلبالو آبرسانی نکنید؛ چون باعث آسیب به ساختار گیاه خواهد شد.
آفات و بیماری:
آفات نیز امروزه بسیاری از نهالها را مورد تهدید قرار میدهند. استفاده از بهترین نوع سموم و محصولات آفتکش میتواند برای رشد و محصول دهی درخت آلبالو نیز بسیار مفید واقع شود.
در خصوص آفات و بیماریها نیز میتوانیم به مگس گیلاس، کنه قرمز اروپایی سر خرطومی گیلاس، شتهها و شپشکهای آلبالو، شانکر باکتریایی، لکه غربالی و لکه برگی درختان آلبالو اشاره داشته باشیم.
خاک و عمق مناسب :
خاک مربوطه باید بسیار نرم و سبک باشد بهطوریکه برای زهکشی آن با هیچ مشکلی مواجه نباشیم.
- در مرحله بعدی درصورتیکه بخواهیم فرسایش خاک را کاهش دهیم، میتوان از روش آبیاری مارپیچ استفاده کرد. این کار باعث میشود تا جریان آب تا چندین متر وارد عمق خاک شود.
- در خصوص خاک نیز همیشه کیفیت را در نظر بگیرید. امروزه خاکها در درجهبندیهای مختلف دستهبندی میشوند و شما برای کاشت نهال آلبالو به خاکی نیاز دارید که نرم و سبک باشد تا بتواند نیازهای فیزیکی و شیمیایی نهالهای آلبالو را برطرف کند. مراقبت از خاک و آبیاری در زمانهای منظم به بهترین شکل تأثیر مثبت را بر روی نهال آلبالو خواهد گذاشت.
- از نمونههای مربوط به خاک حاصلخیز میتوانیم به خاک لومی و خاک رس اشاره کنیم. همچنین توجه داشته باشید که عمق چاله باید دوبرابر حجم ریشه باشد.
شناخت بهترین کودها :
کوددهی یک امر مهم برای رشد در کاشت تمامی نهالها به شمار میرود. درصورتیکه بخواهید سرعت رشد و محصول دهی نهال مربوطه بهتر شود نیاز دارید تا از یک برنامه خوب جهت کوددهی بهرهمند شوید.
بهترین نوع کود برای کاشت نهال آلبالو استفاده از میکرو و ازته و پتاسه است. این سه کود بهخوبی میتوانند روند رشد و میوه دهی درخت آلبالو را به طور کامل افزایش دهند.
مقدار نیاز آبی :
زمان آبیاری پس از کاشت نهال آلبالو دو بار در هفته می باشد. این مقدار را باید تا زمانی که درخت آلبالو بهاندازه کافی رشد کرد ادامه دهید. زمانی که رشد نهال آلبالو کامل شد باید یکبار در هفته روند آبیاری را ادامه دهید. همچنین زمان نوردهی به درخت آلبالو نیز ۶ ساعت در روز است که مقدار نور نیز باید آن قدر خوب باشد تا روند رشد به بهترین شکل در نهال صورت گیرد.
میزان طول عمر؟
تمامی کشاورزان برای کاشت نهال آلبالو باید عمر اقتصادی آن را نیز در نظر بگیرند. بنا بر گفتههای کشاورزان میتوانیم چیزی در حدود بیشتر از ۳۰ سال را برای عمر اقتصادی درخت آلبالو در نظر بگیریم.
کشاورزی که کاشت درخت آلبالو را به پایان رسانده است، میتواند در حدود ۳۰ سال بیشترین سود را از نهال آلبالو به دست آورد. برای کاشت این نهالها اگر توضیحات گفته شده در این مقاله به طور صفر تا صد رعایت شود، میتوانید شاهد محصول دهی بسیار بالای درخت مربوطه باشید.
بررسی باردهی :
نکته مهم این است که کشاورز میتواند با فروش چندین تن آلبالو در سال به سود بسیار زیادی دست یابد. بنا بر تحقیقات انجام شده و توضیحات مربوطه، درخت آلبالو در هر هکتار چیزی در حدود ۱۵ تن محصول را میتواند به کشاورز ارائه دهد.
این ۱۵ تن در واقع میتواند بنا بر شرایط محیط نیز بیشتر شود و تا ۲۰ الی ۳۰ تن نیز فراتر رود. رقابت سوددهی در فروش آلبالو باعث شده تا کشاورزان، بیشتر به کاشت درختان آلبالو رویآورند. این نکته نیز یکی از مواردی است که میتوانیم ما نیز بهعنوان کشاورزان تازهکار به آن توجه داشته باشید .
انواع روش هرس؟
هرس باید در زمان مناسب برای تمامی نهالها صورت گیرد. معمولاً هرسکردن زمانی قابلانجام است که ارتفاع درخت آلبالو از حد معینی بیشتر شود؛ در این حال برای فرم دهی بهتر و بیشتر میتوانیم از هرسکردن استفاده کنیم.
نکته مهم دیگر این است که هرسکردن میتواند باعث کاهش کلیه آفات برای نهال مربوطه شود. البته باید توجه داشته باشیم که استفاده از سمپاشی، بهتر میتواند ما را از شر آفات و بیماریهای مربوط به نهال آلبالو نجات دهد. همچنین در نظر بگیریم که به چه میزان افراد میتوانند با هرسکردن هزینههای گزافی را برای سموم خارجی نپردازند.
انواع آلبالو :
نهالهای آلبالوی ایرانی خارجی بسیار زیادی وجود دارند که میتوانیم در ادامه به آنها اشاره کنیم:
- آلبالوی مجاری
- آلبالوی محلی
- آلبالو گیسی
- آلبالو گوشوارهای
- آلبالو مورلو
خواص و فواید آلبالو:
میوه ی نهال آلبالو میتواند در کاهش التهاب بسیار مؤثر باشد. همچنین برای سلامتی قلب مفید بوده و باعث بهبود خواب نیز میشود. نکته قابل توجه درمورد میوه آلبالو این است که دردهای عضلانی را کاهش داده و در سلامت مغز نیز بسیار مؤثر است. از دیگر فواید آن این است که از سکته مغزی جلوگیری کرده و در بهبود بینایی نیز بسیار مؤثر است.
جهت خرید و کاشت ؟
- اولین مورد سن نهال است.گام خرید، نهالی را انتخاب کنید که حداکثر دوساله باشد. این سن، هم برای رشد خوب است و هم برای محصول دهی میتواند ما را به نتایجی که میخواهیم برساند.
- سلامتی و کیفیت نهال نیز مورد بعدی است. بههیچعنوان نمیتوانیم با چشم به کیفیت و سلامت نهال پی ببریم. بهترین راه این است که محلی که نهال را تهیه میکنید، گواهی سلامتی نهال مربوطه را به شما نشان دهد.
این مورد تنها راهی است که بهصورت قانونی میتواند سلامت نهال و کیفیت آن را برای ما تضمین سازد چون از اهمیت بالایی برخوردار است و توجه به آن خالی از لطف نخواهد بود.
- اصالت و قیمت نهال نیز دو مورد بعدی در خصوص کاشت نهال آلبالو می باشد. در خصوص بررسی اصالت باید در نظر بگیرید که در محل فروش باید شناسنامه نهال را در هنگام خرید به شما تحویل دهند. در داخل شناسنامه تمامی جزئیات مربوط به اصالت نهال در اختیار شما قرار میگیرد.
در خصوص قیمت نهال نیز میتوانیم به سراغ بخشهایی برویم که به قیمت بازار محصولاتشان را در اختیار افراد قرار میدهند.
جمعبندی نهایی
در این مقاله ما کاشت درخت آلبالو را بررسی کرده و اینجا نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که کاشت درخت آلبالو باید بر طبق جزئیات بسیار مهم از قبیل کیفیت و سلامت نهال، کوددهی نوع خاک، سیستم آبیاری انجام گیرد.
هرچه این موارد در کیفیت بهتر و بالایی انجام شوند، ما نیز میتوانیم در نظر بگیریم که کیفیت نهال از نظر رشد و باردهی در بهترین حالت خود خواهد بود. همچنین با توجه به نکاتی که گفته شد، عمر اقتصادی نهال مربوطه نیز از ۳۰ سال به ۵۰ سال خواهد رسید.
همچنین شما عزیزان می توانید جهت راهنمایی و مشاوره در رابطه با احداث باغ البالو خرید نهال البالو با کیفیت با کارشناسان و مشاوران نهالستان برگ سبز در تماس باشید.