آموزش کاشت نهال بادام
آموزش کاشت نهال بادام برخی از افراد تصور می کنند همینکه چاله ای در زمین حفر کرده و نهالی را در آن قرار دهند، آن نهال تبدیل به درخت خواهد شد. اما این یک تصور کاملاً اشتباه است و هر نوع درخت، به روش خاصی کاشته خواهد شد. درخت بادام هم از این قائده مستثنی نیست و شما باید برای کاشت نهال بادام به اصول خاصی توجه داشته باشید. ما در این مطلب تصمیم داریم شما را با اصول کاشت نهال بادام اعم از زمان و بهترین زمان کاشت نهال بادام، فاصله نهال ها هم از همدیگر، روش کاشت، عمق چاله و… آشنا کرده و به تمام سوالات شما در این خصوص پاسخ دهیم. همراه ما باشید!
نهالستان برگ سبز تصمیم دارد برای مشتریان گرامی آموزشات لازم را ارائه دهد . برای اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید .
مدیر : 09104101070 – 09306363005
دفتر فروش : 04445230022
کارشناس : 09143338362
مشاوره : 09104101070 – 09143338362
بهترین زمان برای کاشت :
بهترین زمان کاشت نهال بادام در مناطق سردسیری، فصل پاییز است؛ چرا که این نهال از ریشه های سطحی برخوردارند. در مناطق دیگر هم می توانید در فصل پاییز یا اواخر اسفند و اوایل بهار برای کاشت درخت نهال اقدام کنید.در واقع باید اینطور گفت که بهترین فصل کاشت نهال های بادام، فصل پاییز و بهار است.
اصول کاشت نهال :
همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، کاشت نهال بادام باید طبق اصول خاصی انجام شود تا بهترین نتیجه را داشته باشد. در اینجا به اصول و نکات مهم برای کاشت این نهال اشاره خواهیم کرد.
کاشت نهال بادام می تواند به صورت پیوندی، نهال یا بذر انجام شود. کاشت به روش بذر ریسک بالایی دارد و روش پیوندی هم به تخصص زیادی نیاز خواهد داشت. بنابراین بهترین کار خرید نهال بادام است.
خاک مناسب فاصله آن :
درخت بادام در خاک های لومی، شنی و رس به خوبی رشد می کند و به خاک نیمه سنگین نیاز دارد.در صورتی که قصد احداث باغ بادام را دارید، باید نهال های بادام را با توجه به تعداد کاشت نهال بادام با فاصله ای حدود 6 در 6 متر از همدیگر بکارید.
چاله هایی که برای کاشت نهال بادام حفر می کنید باید از عمق 100 الی 120 سانتی متر و عرض 80 سانتی متر برخوردار باشند.
مراحل کاشت نهال آبی :
کاشت نهال و احداث باغ بادام به دو روش آبی و دیمی صورت می گیرد. مراحل کاشت نهال بادام به روش آبی به صورت زیر است:
-
اماده کردن نهال ها
در مرحله اول باید نهال های سالم و با کیفیتی خریداری کنید که عاری از هرگونه آفت و بیماری باشند. برای اینکه از بیمار شدن درخت در آینده جلوگیری کنید، لازم است قبل از کاشت، طوقه نهال را به محلول پرالیناژ آغشته نمایید.
-
حفر چاله
بعد از آماده سازی نهال ها باید چاله هایی برای قرار گرفتن نهال در خاک ایجاد کنید. این چاله ها را با اندازه و فواصل مناسب از هم حفر نمایید. فقط فراموش نکنید که خاک خارج شده از هر چاله را برای پر کردن همان چاله نگه دارید.
-
کوددهی
برخی از افراد تصور می کنند که باید برای رشد بهتر نهال، در همان زمان کاشت به آن کود بدهند. اما زمان کاشت اصلا زمان خوبی برای کود دادن به درخت نیست. در این زمان فقط باید مقداری هیومیک اسید با خاک درخت قاطی کنید. به این صورت که حدود 20 سانتی متر از چاله را با مخلوط خاک خود چاله و مقداری هیومیک اسید پر کنید. با این کار درخت شما رشد بهتری خواهد داشت.
-
کاشت نهال در خاک
بعد از اینکه گودال و نهال را آماده کردید، باید نهال را با احتیاط در گودال قرار داده و تمام اطراف آن را با خاک پر کنید. چند ضربه روی سطح خاک بزنید تا به خوبی سفت شود.
-
آبیاری
نهال های بادام به محض کاشت در سه مرحله آبیاری می شوند. در مرحله اول باید بعد از سفت کردن خاک، 10 لیتر آب روی آن بریزید. بعد از اینکه مطمئن شدید تمام این آب در خاک فرو رفت، یک بار دیگر هم همین کار را تکرار کنید. مرحله سوم ابیاری هم حدود 6 روز بعد انجام خواهد شد.
-
نگهداری از نهال
برای اینکه مطمئن باشید نهال شما بعد از کاشت در معرض سرما یا گرما قرار نگرفته و به آن آسیبی نمی رسد، باید تنه آن را با یک محلول مخصوص بپوشانید. در صورتی که منطقه شما بسیار بادخیز است و احتمال وقوع طوفان وجود دارد، از یک قیم برای محافظت از نهال استفاده کنید تا ساقه نهال نشکند.
-
هرس نهال بادام
اولین سالی که نهال را می کارید تاثیر زیادی روی ظاهر آن در آینده خواهد داشت. شما باید بلافاصله بعد از کاشت نهال، قسمت بالایی پیوند نهال را از فاصله 15 سانتی متری هرس کنید. بعد از گذشت یک سال، مجددا سر زنی نهال را از فاصله دو متری انجام دهید.
مراحل کاشت نهال دیمی :
کاشت نهال بادام به روش دیمی هم درست مانند روش ابی است و شما باید تمام مراحل قبلی را تکرار کنید. اما در این روش به دلیل نحوه خاص آبیاری و ریسک هایی که وجود دارد، باید برخی تکنیک های خاصی را هم رعایت کنید تا درختان بادام خود را از خطر خشک شدن و کم آبی نجات دهید. این تکنیک ها عبارتند از:
ایجاد بانکت
برای اینکه آب حاصل از بارندگی ها را ذخیره کنید، باید چاله هلالی و نیم دایره مانندی را در قسمت بالادست چاله نهال حفر نمایید. این چاله کوچک، آب جاری را در خود جمع کرده و به سمت پایین هدایت می کند. به این ترتیب رطوبت مورد نیاز درخت را تامین خواهد کرد. برای اینکه آب به یکباره از بانکت خارج نشود، باید دیواره های آن را با سنگ بپوشانید.
استفاده از روکش پلاستیکی
یک روش دیگر برای ذخیره آب و تامین رطوبت ریشه درخت این است که یک روکش پلاستیکی را در نیمی از کف چاله قرار داده و آن را به بالای پشته بفرستید. سپس کف چاله و روی پلاستیک را با سنگ درشت پر کنید. با این کار جریان آب متوقف شده و در طولانی مدت به ریشه می رسد.
استفاده از لوله پلیکا
برای کاشت نهال بادام به صورت دیمی باید یک لوله پلیکا با طول 70 سانتی متر و قطر 5 سانتی متر در کنار ریشه درخت قرار دهید. روی این لوله باید سوراخ هایی برای تبادل هوا و آب وجود داشته باشد. داخل لوله را هم باید با سنگریزه یا ماسه پر کنید تا ریشه نهال با هوا تماس پیدا نکند..
استفاده از مالچ
مالچ مخلوطی از شاخه و برگ درختان و کاه شوکلش یا سنگریزه است که برای جلوگیری از تغییر دمای خاک نهال مورد استفاده قرار می گیرد. به کمک مالچ می توانید از تبخیر سطحی خاک یا کاهش و افزایش دمای آن جلوگیری نمایید.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم هر آنچه در مورد کاشت نهال بادام نیاز دارید را به صورت جامع و کامل در اختیارتان قرار دهیم.
به عنوان نکته پایانی باید به شما یادآور شویم که قبل از هرچیزی، به یک نهال سالم برای کاشت نیاز دارید. شما می توانید نهال بادام مورد نیازتان را از نهالستان بزرگ و معتبر نهالوند خریداری کنید. این مجموعه سابقه زیادی در عرضه و فروش انواع نهال های میوه سالم و با کیفیت دارد و نهال های خود را همراه با شناسنامه برای شما ارسال می کند. شما می توانید از هر نقطه از کشور برای خرید نهال از این مجموعه اقدام کرده و نهایتاً ظرف مدت 48 ساعت سفارشات خود را تحویل بگیرید.